Toekomst van het Thuiswerk

De toekomst van het thuiswerken ziet er goed uit en zit in de lift. Door de crisis zijn werkgevers gedwongen minder kosten te maken. Zo’n kostenbesparing kunnen ze doen door het inzetten van een thuiswerker aangezien deze geen werkplek nodig heeft en geen reiskosten heeft. Verder is de thuiswerker flexibel in te zetten, wat ook op allerlei manieren kostenbesparend werkt. Nu werkt de gemiddelde Europeaan zo’n 1,4 uur per dag vanuit huis en dit wordt alleen maar meer. Het werken vanuit huis breng allerlei voordelen met zich mee: een werknemer voelt zich over het algemeen gelukkiger wanneer hij thuis werkt door de vertrouwde omgeving en is hierdoor in staat zich beter te concentreren en productiever te werken. Verder wordt er thuis ook niet geroddeld over andere collega’s onder werktijd. Ook is de thuiswerker eerder geneigd ’s avonds nog even wat uurtjes te maken en is zo veel beter in staat om pieken in het productie proces op te vangen.De thuiswerker steekt hier echt met kop en schouders boven de kantoormedewerker uit.

Fileleed

Geen filesOok door het alsmaar drukker worden op de Nederlandse wegen zal het inzetten van thuiswerkers toenemen. De gemiddelde (kantoor) medewerker staat dagelijks steeds langer vast in de file, wat een hoop tijd en geld kost. Files op Nederlandse snelwegen kostten het bedrijfsleven jaarlijks ongeveer 1 miljard euro en dan hebben we het nog niet eens over de investeringen in het wegennet. Een thuiswerker heeft dit probleem natuurlijk niet en heeft hierdoor een groot voordeel ten opzichte van de normale kantoorwerker. Dit zijn allemaal redenen voor een werkgever om een thuiswerker te kiezen boven een normale kantoor- of fabriekswerker.

De computer

Ieder huishouden is op dit moment in het bezit van een computer en een internetverbinding. Hierdoor is het in de toekomst en ook nu al veel makkelijker om een thuiswerker allerlei werkzaamheden te laten verrichten die normaal alleen door iemand op kantoor gedaan konden worden. De werkgever hoeft niet meer te investeren in een computerwerkplek en/of internetverbinding omdat deze al bij de thuiswerker thuis aanwezig zijn. Doordat de meeste mensen in het bezit zijn van een computer is ook de kennis over hoe om te gaan met computers beter geworden, wat zeer positief is en de thuiswerker wederom een betere keuze maakt voor de werkgevers.
Copyright © 1999 - 2017 Centraal Bureau Thuiswerk. Alle rechten voorbehouden. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Disclaimer | Sitemap